Pikantní mleté hovězí řízky s anglickou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg mletého hovězího masa, 1  vejce, 5 cl brandy, 1  cibule, 1 lžíce vlašských ořechů, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 lžíce majoránky, 2 lžíce zelené petrželky kudrnky, mletý pepř, sůl,

omáčka: 2  cibule, 4 lžíce oleje, 4 lžíce kečupu, 1  citrón na šťávu, 1 lžíce ostré hořčice, 2 lžíce worcestrové omáčky, mletý pepř, sůl

Mleté maso zpracujeme s přísadami - vejcem, koňakem, jemně sekanou cibulí a nadrobno sekanými ořechy, jogurtem a kořením. Z masa tvarujeme malé oválné řízky. Na grilu je opékáme z obou stran a podáváme s omáčkou, kterou připravíme smícháním najemno nakrájené cibule s ostatními ingrediencemi. Jako příloha je nejlepší dobrý chléb.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka