Debrecínské plněné zelí - recept cpt. Cooka
Debreceni töltött káposzta
10 porcí:  3 kg kysaného zelí, 10  zelných listů, 80 dkg mletého vepřového masa, 5 dkg soli, mletý pepř, majoránka, 30 dkg uzené slaniny, 15 dkg cibule, česnek, 20 dkg rýže, 2  vejce, 30 dkg vepřového sádla, mletá paprika, 5 dl kysané smetany, 15 dkg hladké mouky, 50 dkg debrecínské klobásy
Ochutnejte zelí. Pokud je příliš kyselé, propláchněte je a vymačkejte vodu. Mleté vepřové osolte a okořeňte. Osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme třetinu cibule (která by měla být nastrouhaná) a drcený česnek a pokračujeme ve smažení, a pak tuto směs přihodíme k masu. Přidáme rýži a vejce, a mícháme, dokud se vše nespojí. Zelné listy zbavené tvrdého košťálu naplníme masovou směsí a srolujeme je do válcových balíčků. Osmahneme zbytek nakrájené cibule na sádle, přidáme mletou papriku a trochu vody. Přimíchá se kysané zelí, do jeho vrstvy se udělají důlky, do kterých pokládáme zelné válečky, překryjeme ještě případnými zbylými zelnými listy. Dusíme vše, dokud není maso s rýží téměř hotové. Pak vmícháme jíšku ze sádla a mouky, ochucenou mletou paprikou a rozmíchanou zakysanou smetanou. Dodusíme ozdobené vařenou debrecínskou klobásou na povrchu nařezanou do mřížky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka