Acquacotta - recept cpt. Cooka
Polévka s hříbky a rajčaty
4 porce:  1  řapíkatý celer, 1  mrkev, 1  cibule, 4  rajčata, 1 kg hřibů smrkových, olivový olej, česnek, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, 4  vejce, pecorino
Přípravte zeleninový vývar z řapíkatého celeru, mrkve, cibule, loupaných rajčat, vše nakrájené na kostky a povařené dvacet minut ve vodě. Očistěné hříbky se nakrájí na plátky a osmahnou na olivovém oleji s nasekaným česnekem, feferonkou a zelenou petrželkou. Potom přidejte houby do zeleninového vývaru, osolte a opepřete podle chuti, a necháte ještě chvíli povařit. Několik minut před podáváním se do polévky postupně opatrně rozbijí vejce, musí zůstat vcelku na způsob ztracených vajec. Polévka se podává v kameninové misce posypaná strouhaným sýrem pecorino.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka