Plněná vejce studená - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  vajec (natvrdo vařená), 1  sardinka, worcestrová omáčka, citrón, 2 lžíce majonézy nebo tatarské omáčky,

Na úpravu: 1 šálek tatarské omáčky, 1 hlávka hlávkového salátu, zelená petrželka, rajče nebo paprik

Uvařená vejce rozkrojíme a na spodní straně skrojíme, aby lépe ležela, vyjmeme žloutky a prolisujeme nebo ustrouháme. Smícháme je s usekanými sardinkami i s olejem, přidáme worcesterskou omáčku, citrónovou šťávu a trochu tatarské omáčky. Naplněné bílky položíme na salátovou mísu na listy salátu řeznou plochou dospodu. Přelijeme je tatarskou omáčkou, zdobíme půlkolečky citrónu, kolečky rajčat nebo červených paprik a petrželkou. Podáváme vychlazené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka