Kamzičí nožka s jalovcovou omáčkou - recept cpt. Cooka
Cosciotto di camoscio con salsa di ginepro
10 porcí:  1  kýta z kamzíka, sůl, mletý pepř, mletý zázvor, 1  feferonka, 3 dkg sušených hub, 12 kuliček jalovce, 4 lžíce oleje, 1  cibule, 1  mrkev, 1  řapíkatý celer, 1 šálek jalovcové grappy, 3 dl smetany
Nohu kamzíka očistěte, vykostěte a zbavte všech šlach a kusů kůže. Posypte solí, mletým pepřem, zázvorem a chilli papričkou. Doprostřed na místo kosti vložte sušené houby a třetinu drcených plodů jalovce, maso srolujte a dobře stiskněte. V pekáči na troše oleje osmahněte na kousky nalámané kosti a pak osmahněte i válec masa ze všech stran. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte. V polovině doby pečení přidejte nahrubo nakrájenou zeleninu. Když je maso měkké (asi po 2,5 hodinách), vyjměte je z pekáče a zabalte do alobalu. Omáčku propasírujte přes síto a zbavte tuku. Přidejte k ní jalovcovou pálenku grappa, zbývající drcený jalovec a smetanu a nechte chvíli povařit. Podle chuti dokořeníte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka