Plněný chléb - recept cpt. Cooka
1 porce:   dávky surovin se řídí volbou náplní a ozdoby
Kulatý menší bochník chleba se zbaví kůrky a pak se rozkrojí naplocho (obdobně jako dort) na 4 pláty. Dva střední pláty se spojí silnější vrstvou krému, připraveného z jemně rozetřených sardinek, pepře, citrónové šťávy a trochy másla.
Spodní plát se potře směsí krémového nebo smetanového sýra, másla, sekané pažitky či petrželky, nebo se potře rajčatovým protlakem či rozetřenými sardelemi. Na potřený plát se položí dva střední pláty naplněné sardinkovým krémem a potřou se směsí jemné játrové paštiky, promíchané s drobnými kostičkami do chřupava osmahnuté slaniny. Na tuto vrstvu se položí poslední, horní plát chleba. Takto spojený bochník se celý potře krémovým sýrem ušlehaným s máslem, po stranách se obalí sekanými slanými arašídovými oříšky a navrchu se ozdobí krémovým sýrem, plátky ředkviček, rajčat, zelenou petrželí nebo řeřichou a mírně se vychladí.
Pokrm se podává nakrájený na řezy, se zeleninovým salátem. Další možné náplně: šunková pěna, jemně sekané vařené maso spojené majonézou, třený plísňový sýr s máslem, utřené vařené žloutky promíchané s máslem, ochucené solí a bílým mletým pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka