Vlámská pochoutka - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg čekankových puků, 1  cibule, 10 dkg anglické slaniny, 35 dkg vařené šunky, olej, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek,  špetka moučkového cukru, zelená petrželka
Čekankové puky očistěte, opláchněte a odkrojte spodní hořkou část. Uvařte je asi 15 minut v mírně bublající osolené vodě. Okapanou a vychladlou nakrájejte nadrobno, smíchejte s nakrájenou cibulí, slaninou na kostičky a šunkou na proužky. Vše osmahněte na velké pánvi za vysoké teploty asi 5 minut. Dosolte, opepřete, přidejte strouhaný muškátový oříšek a nakonec hodně posypte pokrájenou petrželovou natí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka