Fettuccine Alfredo - recept cpt. Cooka
6 porcí:  50 dkg fettuccine, 2.5 šálku smetany, 1/2 šálku citrónové šťávy, 12 lžic másla, 2 šálky strouhaného parmazánu, 2 lžičky citrónové kůry, muškátový oříšek, sůl, mletý bílý pepř
Těstoviny fettuccine vhoďte do vařící osolené vody ve velkém hrnci, uvařte téměř al dente, pak vodu slejte. Mezitím promíchejte na velké pánvi většinu smetany s citronovou šťávou, přidejte máslo a vařte krátce na mírném ohni, asi 3 minuty, jen dokud se máslo nerozpustí. Odstavte z plamene, přidejte těstoviny a promíchejte. Přidejte zbývající smetanu a strouhaný parmezán. Dochuťte strouhanou citronovou kůrou, muškátovým oříškem a bílým pepřem. Na mírném ohni asi minutu prohazujte, dokud omáčka nezhoustne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka