Strozzapreti con calamaretti e funghi porcini - recept cpt. Cooka
Strozzapreti s kalamáry a hříbky
4 porce:  32 dkg těstovin strozzapreti, 40 dkg malých kalamár, 50 dkg hřibů, 1 šálek vývaru z mušlí, 2 stroužky česneku, 1  chilli paprička, zelená petrželka, 1/2 šálku bílého vína, extra virgin olivový olej
Na větší pánvi rozpalte olej a pro chuť do něj přidejte rozmáčknuté stroužky česneku a feferonku. Česnek vyjměte, než se začne zbarvovat a do oleje vložte malé kalamáry a na plátky nakrájené očistěné hříbky. Chvilku orestujte, pak zalijte bílým vínem, které nechte odpařit. Přilejte vývar z mušlí, část nasekané petrželky a povařte 5 - 6 minut. Dochuťte solí. Těstoviny strozzapreti uvařte v osolené vodě al dente a potom je přidejte na pánev. Promíchejte, aby se vše spojilo a omáčka zahustila. Podávejte posypané petrželkou a zakápnuté olivovým olejem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka