Gromperekichelcher - recept cpt. Cooka
Bramboráky po lucembursku
4 porce:  1 kg brambor, 3  cibule, 2  šalotky, zelená petrželka, 4  vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, olej na smažení
Omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme brambory. Vložíme do plátěné utěrky a vymačkáme z nich vodu. Petrželku nasekáme, šalotku a cibuli nadrobno nakrájíme a přidáme do směsi. Zahustíme moukou. Dále se přidají rozšlehaná vejce, sůl a pepř podle chuti. Na pánvi rozpálíme olej, z těsta na pomoučené podložce zformujeme kuličky a ty rozmáčkneme na menší ploché koláče a smažíme je na oleji dozlatova z obou stran. Podávat můžeme na snídani se lžičkou kysané smetany nebo v zimě s jablečnou dření.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka