Lasagne con stracchino e zucchine in flore - recept cpt. Cooka
Lasagne se sýrem a dýňovým květem
4 porce:  1 balíček lasagní, 2 svazky brutnáku, 1 svazek mangoldu, 1 svazek řeřichy, 3  jarní cibulky, 12  květů cukety, 30 dkg cukety, 30 dkg sýra stracchino, 3 dkg másla, 2 šálky mléka, 1  vejce, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, tymián
Zelené listy mangoldu a brutnáku opláchneme, otřepeme a nakrájíme na proužky. Opláchnutou řeřichu zbavíme stonků. Byliny krátce oblanšírujeme ve vařící vodě, pak ji slejeme, necháme je vychladnout a posekáme. V míse promícháme měkký čerstvý sýr stracchino s mlékem a vajíčky, ochutíme tymiánem, solí a mletým pepřem a znovu promícháme. Květy cukety otevřeme a odstraníme pestíky a stonky. Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky a pak na nudličky. Na pánvi s olivovým olejem orestujeme nakrájenou bílou část cibulek spolu s cuketou asi 5 minut na mírném ohni.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme a vyložíme první vrstvou uvařených těstovin. Pak vrstva sýra, vrstva nasekaných bylin, na to vrstvu cukety s cibulí a vrstva květů. Takto prostřídat vrstvy, dokud zbývají suroviny. Nakonec přijde na těstoviny nadrobit máslo ve vločkách a na ozdobu pár cuketových květů. Pečeme asi 20 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka