Bohnesupp - recept cpt. Cooka
Fazolová polévka alsaská
6 porcí:  25 dkg fazolí, 1  pórek, zelená petrželka, 2  mrkve, 2  brambory, 2 l vody, 1  bobkový list, 2  hřebíčky, 1  cibule, 20 dkg slaniny, 6  párků, 1 sklenka smetany nebo mléka, sůl, mletý pepř
Fazole přes na noc namočíme ve vodě. Před vařením přidáme pepř, zeleninu nakrájenou na kostičky, slaninu, a na cibuli připíchneme bobkový list pomocí hřebíčků. Vaříme na mírném ohni po dobu 2 hodin. Několik minut před podáváním přidáme štrasburské párky nakrájené na kolečka a nasekanou petrželku. Podle potřeby osolíme, dokořeníme a přidáme smetanu nebo mléko. Chcete-li polévku výživnější, můžete do ní přimíchat zásmažku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka