Rajčata se smetanovým sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  rajčat (přibližné stejně velkých), sůl, citrónová šťáva,

Náplň: žervé nebo imperiál, sůl, 10 dkg strouhané cibule, mletá paprika

Omytým rajčatům opatrně seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme, uvnitř osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Tak připravené plníme. Z vydlabaného vnitřku prolisováním odstraníme zrníčka. Procezenou dřeň použijeme do náplně. U naplněných rajčat víčko přiklopíme tak, aby bylo náplň vidět asi v půlcentimetrovém proužku. Naplněná rajčata klademe na ochucené salátové listy a podáváme jako předkrm nebo jako samostatnou večeři s chlebem nebo dokřupava osmaženými plátky veky nebo je přidáváme do obložené mísy.
Smetanový sýr prosolíme, utřeme se strouhanou cibulí a podle chuti přidáme dřeň z rajčat a mletou papriku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka