Spaghetti carbonara - recept cpt. Cooka
4 porce:  32 dkg kvalitních špaget, 20 dkg pancetty nebo guanciale, 8  žloutků, 2 dl smetany, 1 dl zeleninového vývaru, parmazán, sůl, mletý pepř
Těstoviny uvaříme na skus v dostatečném množství vydatně osolené vody. Pancettu nakrájíme na malé kostičky a nasucho nebo na velmi malém množství olivového oleje orestujeme na rozpálené pánvi dokřupava. V míse promícháme metličkou smetanu se žloutky. Křupavou pancettu vyndáme z pánve a slijeme vyrestovaný tuk. Zeleninový vývar vlijeme do té samé pánve a odvaříme jím výpek z pancetty. Do vaječné směsi přidáme pár lžic slané vody z těstovin. Uvařené těstoviny přeneseme rovnou z hrnce, kde se vařily, do pánve s vývarem. Ihned přidáme směs smetany a žloutků, promícháme a již nezahříváme. Necháme těstoviny obalit ve směsi žloutků a smetany. Na talířích vydatně opepříme čerstvě mletým pepřem, zasypeme křupavou pancettou a strouhaným parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka