Salát pozdního léta - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2  kuřete, 1  cibule, sůl, 1/2  salátové okurky, 1  zelená paprika, 1  paprika červená, 2 menší jablka, 10 dkg žampiónů nebo jiných tužších hub, 3 lžíce oleje, citrónová šťáva, 2 lžíce mandlí,

Na dochucení: 1 sklenka vína, 1 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky mletého zázvoru, citrónová šťáva, 1/2 lžičky glutasolu

Syrové kuře uvaříme v osolené vodě s nakrájenou cibulí. Měkké maso vyjmeme, obereme z kostí, nakrájíme na kousky a dáme vychladit. Můžeme však použít i grilované kuře, které jen vykostíme a nakrájíme na kousky. Žampiony nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a osmahneme na oleji, až se vydusí šťáva, kterou pustí. Pak je rovněž necháme vychladit. Papriky, jablka a okurku očistíme, avšak neloupeme, a nakrájíme na hrubší nudle. Jablka hned pokapeme citronovou šťávou, aby nehnědla. Víno svaříme s cukrem a zázvorem a po vychlazení dochutíme citronovou šťávou a glutasolem. Kuřecí maso smícháme se zeleninou, jablky a houbami, přelijeme zchladlým ochuceným vínem a posypeme mandlovými lupínky. Podáváme vychlazené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka