Kastilská česnečka - recept cpt. Cooka
Sopa Castiliana
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 4 plátky okoralého chleba, 2 lžíce mleté papriky, 1 l hovězího vývaru, 1/4 lžičky mletého kmínu, 4  vejce, sůl, mletý pepř, zelená petrželka na ozdobu
Rozpálíme v hrnci olivový olej a necháme na něm osmahnout oloupané stroužky česneku, když začne měnit barvu, vyjmeme je a odložíme. Na oleji osmažíme dále dozlatova krajíčky domácího chleba, křupavé je také odložíme stranou. Do oleje vmícháme polovinu mleté papriky, ale jen na pár vteřin, aby nezhořkla a zalejeme ji vývarem. Přidáme mletý kmín, zbývající papriku, stroužky česneku, které rozmačkáme dřevěnou vařečkou. Dokořeníme solí a pepřem a povaříme asi 5 minut. Potom nalámeme topinky na kousky velikosti sousta a vmícháme do polévky. Rozdělíme ji na porce do žáruvzdorných misek, do každé pak opatrně rozbijeme jedno vajíčko. Na tři minuty dáme zapéci do trouby předehřáté na 230 °C. Někdy se z lenosti zapékání můžeme vyhnout a nechat jen bílek zatuhnout v horké polévce. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou a vřelé podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka