Carbonara klasické - recept cpt. Cooka
Carbonara
4 porce:  36 dkg špaget, 15 dkg guanciale, 4  žloutky, 8 dkg pecorina romano, sůl, mletý pepř
Špagety vaříme ve slané vodě a mezitím v míse smícháme žloutky se strouhaným sýrem, vzniklá směs by měla být dosti hustá. Slaninu nakrájenou na kostky osmažíme dokřupava na pánvi bez oleje. Hotové špagety slejeme, přidáme do mísy a důkladně promícháme, aby se omáčka stala krémovou a těstoviny obalila. Opepříme a přidáme i vyškvařenou slaninu a podáváme s mlýnkem na pepř. K nejčastějším variantám patří nahrazení pecorina strouhaným parmazánem, přidání nasekané petrželky do směsi, nebo stroužku česneku v závěru smažení na pánev se slaninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka