Těstoviny s paprikovou omáčkou - recept cpt. Cooka
Salsa ai peperoni
4 porce:  36 dkg krátkých těstovin, 1/2  zelené papriky, 1/2  žluté papriky, 1/2  červené papriky, 4  ančovičky, 1/2 dl panenského olivového oleje, 1 lžička kaparů, 1 stroužek česneku, 1  feferonka, sůl, zelená petrželka na ozdobu
Papriky opečeme v troubě, na grilu nebo na plotýnce sporáku, až jim zčerná slupka. Na chvíli je uzavřeme do mikrotenového sáčku a potom oloupeme. Nakrájíme je na tenké proužky a dál na malé kostičky. Postupně nakrájíme na drobno i oloupaný česnek, kapary a feferonku s ančovičkami. Krátké těstoviny uvaříme al dente, vodu slijeme, propláchneme je pro schlazení studenou vodou a v míse promícháme s olivovým olejem. Přidáme většinu z připravených nasekaných surovin, lehce promícháme, případně dosolíme. Podáváme zakápnuté olejem, navrch dáme pár kousků kapar, trošku zbylých paprik a posypeme sekanou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka