Makaróny s tykví na způsob Timballo - recept cpt. Cooka
4 porce:  25 dkg lístkového těsta, 25 dkg makarónů, 1/2 hrnečku cibule, 2 lžíce másla, 2  tykve (po 300 g), 1/2 hrnečku čedaru
Listové těsto rozválíme na dvě stejně velké placky. Tvar placek volíme podle nádoby, ve které budeme pokrm zapékat. Nejlépe se hodí kulatá dortová forma. Vyválíme tedy dvě kulaté placky. Krátké makaróny uvaříme do poloměkka a po propláchnutí studenou vodou je ocedíme a necháme okapat. Na drobně pokrájené cibuli podusíme na kolečka pokrájenou tykev. Měkké tykve smísíme s makaróny. Na dno formy dáme jednu placku z listového těsta a na ni navršíme směs makarónů a tykví. Hustě zasypeme strouhaným sýrem. Druhou placku z těsta dáme na makaróny a přitlačíme na okraji ke spodní placce. Na několika místech propícháme vidličkou. V předehřáté troubě pečeme při 250 °C 40 minut. Těsto má být zlaté a křupavé. Krájíme na trojúhelníkové dílky a podáváme se zeleninovým salátem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka