Sýrové chuťovky - recept cpt. Cooka
4 porce:  12.5 dkg hermelínu, 6 dkg másla, 4 lžíce smetany, 8 plátků chleba, 1 svazek ředkviček, zelená petrželka, 3 dkg vlašských ořechů, 4  olivy
Hermelín položte na prkénko a rozmačkejte vidličkou. Potom sýr utřete v míse se změklým máslem a smetanou. Použijte měkký, zcela vyzrálý hermelín, protože jej lze snáze zpracovat a je zvlášť aromatický. Chcete-li, aby krém byl velmi jemný, sýr našlehejte. Chléb zbavte kůrky, vykrojte kolečka, namažte sýrovým krémem a vždy 2 kusy slepte. Jednohubky ozdobte plátky ředkviček a petrželkou. Podle chuti je posypte hrubě sekanými ořechy nebo obložte plátky oliv.
Okořeněné sýrové chuťovky připravujeme k nejrůznějším příležitostem. K dopolední přesnídávce, odpoledne k čaji a večer k posezení s přáteli u piva nebo vína.
Příloha: nápoje všeho druhu a čerstvé ovoce jako vinné hrozny, hrušky a ananas

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka