Těstoviny s kousky rajčat - recept cpt. Cooka
Pasta con salsa di pomodoro a pezzi
4 porce:  36 dkg těstovin, 1 kg zralých rajčat, 2 dl panenského olivového oleje, 1 svazek bazalky, 1 stroužek česneku, 5 dkg cibule, 1 lžička moučkového cukru
Omytá rajčata nařízneme trošku do kříže, spaříme a oloupeme. Rozkrojíme je na čtvrtiny, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky nebo na kostičky. V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupaný a zmáčknutý česnek, přidáme nakríjenou cibuli. Pokud nechcete použít cibuli, zdvojnásobíme množství česneku. Zbarvený česnek odstraníme a na pánev přidáme rajčata, nasekanou bazalku a sůl. Intenzivně povaříme 5 - 6 minut, pokud nám přijde omáčka drsnější, zjemníme ji troškou cukru. Uvařené těstoviny promícháme s omáčkou a servírujeme zakápnuté dobrým olejem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka