Těstoviny s vlašskými ořechy - recept cpt. Cooka
Pasta con salsa di noci
4 porce:  36 dkg těstovin, 10 dkg vlašských ořechů, 1 stroužek česneku, 2 plátky chleba, 1 dl mléka, 2.5 dkg ricotty, 2.5 dkg mascarpone (nebo gorgonzoly dolce), 2 lžíce smetany, 1 lžíce strouhaného parmazánu, sůl, mletý pepř
Vlašské ořechy blanšírujeme ve vřící vodě a po okapání a částečném vychladnutí z nich zkusíme sloupnout slupičky. V hmoždíři či mixéru spojíme ořechy s bílým chlebem předem namočeným v mléce a vymačkaným, s česnekem, smetanou, ricottou a mascarpone. Hladkou směs dosolíme, opepříme a přimícháme strouhaný parmezán. Těstoviny uvaříme ve slané vodě, zcedíme je, když jsou al dente. Promícháme s připravenou omáčkou, případně trochu naředíme vodou z těstovin. Podáváme s čerstvě mletým pepřem a ozdobené pár půlkami vlašských ořechů.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka