Jarní těstovinové mušle - recept cpt. Cooka
Conchiglie primavera
4 porce:  36 dkg těstovin conchiglie, 15 dkg zeleného hrášku, 20 dkg chřestu, 8 dkg pršutu, 1  rajče, 5 dkg másla, 2.5 dkg piniových semínek, sůl, mletý pepř
Chřestové špičky a piniová semínka povaříme v osolené vodě asi 2 minuty a potom zcedíme. V pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm zhnědnout na proužky nakrájenou sušenou šunku. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kostičky. Hrášek také krátce blanšírujeme. K šunce na pánev přidáme hrášek, chřest a kousky rajčat, přisolíme a promícháme. Těstoviny conchiglie uvaříme al dente, vodu z nich slejeme a promícháme je s připravenou omáčkou a podáváme s čerstvým pepřem a posypané trochou opražených piniových semínek.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka