Makaróny ze Sorrenta - recept cpt. Cooka
Maccheroni alla sorrentina
4 porce:  36 dkg krátkých těstovin, 3  rajčata San Marzano, 1 svazek čerstvé bazalky, 30 dkg mozzarelly, 1/2 dl panenského olivového oleje, dobromysl, sůl, mletý pepř
Zralá rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Listy bazalky opláchneme, oteřepeme vodu a rukama natrháme na kousky. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky a na cedníku asi 10 minut zbavujeme syrovátky. Všechny suroviny dáme do mísy, zalejeme olejem, osolíme, opepříme a po promíchání necháme asi hodinu odstát. Těstoviny maccheroni uvaříme al dente, slejeme z nich vodu a promícháme v míse s omáčkou. Podáváme posypané oreganem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka