Cibulačka pařížská - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg cibule, 1 stroužek česneku, 6 dkg tuku, 1 lžíce hladké mouky, 1.25 l vývaru z masoxu, mletý pepř, sůl,  špetka muškátového oříšku, 12 dkg ementálu, 5 dkg strouhaného parmazánu, 12 plátků tenkých veky
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, dáme na pánev s tukem, přidáme oloupaný, nadrobno nakrájený česnek a společně na mírném ohni podusíme dozlatova. Osolíme, zasypeme moukou a na dvě minuty dáme osmahnout, přelijeme horkým vývarem a necháme 10 minut na mírném ohni vařit. Dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Tvrdý sýr nastrouháme, smícháme se strouhaným parmezánem a kořeníme pepřem. Krajíčky bílé veky dozlatova opečeme. Polévku nalijeme do jednotlivých šálků. Do každého vsypeme lžíci strouhaného sýra, na nějž položíme tři toasty, na ty opět nasypeme sýr a dáme oříšek másla. Šálky vložíme na několik minut do grilu nebo do předehřáté trouby. Jakmile polévka začne bublat a nabývat zlatohnědé barvy, můžeme podávat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka