Zapečené sedani - recept cpt. Cooka
Sedani al forno
4 porce:  36 dkg těstovin sedani, 40 dkg listového špenátu, 1 dl mléka, 1 dl smetany, 30 dkg robioly, 3 dkg másla, 1 stroužek česneku, muškátový oříšek, 5 dkg strouhanky, 3 dkg strouhaného pecorina, 1  citrón na kůru, tymián, sůl, mletý pepř
Krátce povaříme špenát v osolené vodě, necháme okapat, po vychladnutí z něj vymačkáme vodu a posekáme nahrubo. Špenát promícháme s měkkým sýrem robiola, mlékem, smetanou, dosolíme, opepříme a zastrouhneme muškátovým oříškem. Strouhanku promícháme se strouhaným pecorinem, nastrouhanou citrónovou kůrou a tymiánem. Těstoviny sedani uvaříme al dente a zcedíme. Promícháme se špenátem a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch zasypeme ochucenou strouhankou a dáme na čtvrt hodiny zapéci do trouby při teplotě 200 °C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka