Fusilli s dýní - recept cpt. Cooka
Fusilli con la zucca
4 porce:  36 dkg těstovin fusilli, 25 dkg žluté tykve, 1  cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 8 dkg slaniny, 2 snítky tymiánu, 1 dl olivového oleje, sůl, mletý pepř
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, oloupanou dýni na větší kostky. Cibuli oloupáne a nakrájíme nadrobno. Na pánvi necháme cibuli na oleji zezlátnout, přidáme slaninu a když se škvaří, tak i dýni. Několik minut promícháváme. Přidáme rajský protlak rozmíchaný v trošce vody, osolíme, opepříme a vaříme, dokud dýně nezměkne. Vřetena fusilli uvaříme al dente, zcedíme a promícháme na pánvi s omáčkou. Podáváme s čerstvě mletým pepřem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka