Bavette s lososem recept cpt. Cooka
Bavette al salmone
4 porce:  36 dkg těstovin bavette, 40 dkg čerstvého lososa, 10 dkg másla, 2.5 dkg vyloupaných pistácií, 2 lžíce koňaku, 1  citrón na kůru, 1 stroužek česneku, 4 listy šalvěje, worcestrová omáčka, sůl, mletý pepř
Pistácie na minutu ponoříme do vřící vody, pak je zcedíme, osušíme a oloupeme slupku. Nožem je nasekáme. V pánvi rozpálíme máslo a necháme na něm zhnědnout stroužek česneku a šalvějové lístky, pak je odstraníme. Lososa nakrájíme na proužky a dáme na máslo, přidáme pistácie, citrónovou kůru a přimícháme koňak. Povaříme 4 - 5 minut. Těstoviny bavette (nebo podobné typy, např. linguine) uvaříme ve slané vodě, zcedíme a promícháme s omáčkou, zakápneme několika kapkami worchestrové omáčky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka