Štítník v balíčku - recept cpt. Cooka
Gallinella al cartoccio
1 porce:  1  ryba štítník červený, 1  šalotka, 2 lžíce olivového oleje, 1  mrkev, 1  brambora, 1/2 stonku řapíkatého celeru, 6  třešňových rajčat, 1 stroužek česneku, 10  černých oliv, 1 dl bílého vína, několik snítek tymiánu, 4 lístky bazalky, sůl
Na jednu porci použijeme jednoho štítníka červeného (malá dravá ryba, Chelidonichthys lucernus) o váze asi 400 g. Rybu vykucháme a ploutve odstřihneme, ale nezbavujeme ji kůže a necháme vcelku. Do zapékací mísy rozprostřeme velký kus alobalu, pokapeme olejem, na dno pár snítek tymiánu a rybu na ně položíme.
Velkou žlutomasou bramboru oloupeme a nakrájíme na hrubší kostky, totéž provedeme s mrkví, řapíkatý celer nasekáme na kousky zhruba stejné velikosti jako ostatní zeleninu. Šalotku oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, které vložíme na rozehřátou pánev s olivovým olejem. Když zesklovatí, přidáme mrkev, po chvilce bramboru a na konec i celer. Občas promícháme. Přidáme čerstvý tymián a několik lístků bazalky, cherry rajčátka nakrájená na půlky, osolíme, přidáme plátky z oloupaného stroužku česneku a také celé černé vypeckované olivy. Zalejeme bílým vínem a necháme chvíli bublat. Hotovou směsí zasypeme rybu a alobalem zabalíme do uzavřeného balíčku. Pečeme v troubě 15 - 20 minut při teplotě 180 - 200 °C. Hotovou rybu poznáme podle toho, že oči zbělají a hlava jde snadno oddělit od těla. Servírujeme přímo v alobalu, v němž se vše peklo.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka