Králičí stehna se špenátovou nádivkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  králičí stehna, 8 dkg másla, 2 stroužky česneku, 20 dkg špenátu, 20 dkg kozího sýra, sůl,

základ: 3  cibule, 8 stroužků česneku, 2 snítky tymiánu, 4  bobkové listy, 8 dkg dijonské hořčice, 1 dl bílého vína, muškátový květ, mletý pepř, sůl, vývar nebo voda na podlití

Králičí stehna opláchneme, osušíme a připravíme na plnění. Vyřízneme stehenní kost, vykloubíme ji a ostraníme a maso, které ji obaluje, lehce nařežeme, aby vytvořilo vějíř, do kterého půjde nádivka zabalit. Maso opepříme a osolíme. Na másle osmahneme plátky oloupaného česneku, přidáme špenát a krátce jej podusíme, aby změkl, ale neztratil barvu. Odstavíme z ohně a rozdrobíme do něj sýr, osolíme, promícháme a necháme zchládnout. Nádivkou naplníme stehna a naplněnou část zabalíme do alobalu, aby v první fázi pečení držela tvar.
Na oleji osmahneme v zapékací míse na klínky nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky, přidáme tymián, bobkový list, vmícháme hořčici, osmahneme, zalijeme vínem, dochutíme muškátovým květem, mletým pepřem, solí. Na tuto směs položíme připravená stehna a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 1,5 hodiny. Během pečení podléváme horkým vývarem nebo vodou. V půlce pečení alobal sejmeme a dopečeme na barvu.
Příloha: jarní zelenina s klobáskou

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka