Tortellini ve vývaru - recept cpt. Cooka
4 porce:  

těsto: 25 dkg hladké mouky, 2  vejce, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kurkumy,

náplň: 25 dkg špenátového protlaku, 25 dkg měkkého tvarohu, muškátový oříšek, 1 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, 6 dkg parmazánu,

a dále: 1 l dobrého a voňavého slepičího vývaru, parmazán na posypání

Robotem či rukama uhněteme z uvedených surovin tužší hladké těsto a dáme je ve fólii asi na půl hodiny odpočinout do ledničky. Mezitím v kastrolku rozpustíme mrazený špenát, vodu slijeme a špenátový protlak krátce podusíme s česnekem rozetřeným se solí, zaprášíme strouhaným muškátovým oříškem, dosolíme a opepříme podle chuti. Potom vmícháme tvaroh a necháme směs vychladnout, nakonec ji zahustíme strouhaným parmezánem. Z těsta připravíme na strojku pro výrobu lasagní co nejtenčí, až průsvitné proužky, které nakrájíme na čtverečky o straně asi 4 cm. Na každý z nich plnícím sáčkem odměříme trošku špenátové směsi a tvoříme z něj tortellini: nejprve diagonálně přeložíme na trojúhelníček, jehož odvěsny pevně spojíme stiskem k sobě, potom stejným směrem přeložíme ještě jednou napůl, vzniklý tvar omotáme kolem špičky prstu a cípy smáčkneme k sobě. Drůbeží vývar přivedeme k varu a tortellini v něm krátce, asi 3 minuty, povaříme. Podáváme i s trochou vývaru hlubokém talíři posypané strouhaným parmazánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka