Ravioli s dýní - recept cpt. Cooka
Ravioli alla zucca
4 porce:  

těsto: 25 dkg hladké mouky, 2  vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce olivového oleje,

náplň: 50 dkg žlutomasé tykve, sůl, mletý pepř, 10 dkg parmazánu, 10 dkg sušenek (mandlových, v originále amaretti),

na polévání: máslo, šalvěj, parmazán

Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Ty osolíme a lehce opepříme, zabalíme do alobalu a dáme péci do trouby asi půl hodiny na 180 °C. Když je měkká, necháme ji zchládnout, rozmělníme na kaši vidličkou nebo rozmixujeme, vmícháme strouhaný sýr a rozdrcené sušenky na zahuštění. Italové do směsi přidávají ještě nadrobno nasekané kandované ovoce naložené v sirupu ochuceném hořčičným olejem - mostarda di frutta.
Během pečení z mouky a vajec uhněteme tuhé těsto, necháme je chvíli v chladu odpočinout. Rozválíme, nejlépe strojkem na lasagne, na co nejtenčí, až průsvitné plátky těsta, široké asi 8 cm. Podél delší strany těchto obdélníků klademe lžičkou malé hromádky dýňové směsi, těsto na ně podélně překlopíme, hranou dlaně důkladně přimáčkneme k sobě obě vrstvy těsta kolem náplně. Zubatým radýlkem vykrajujeme čtverce o straně asi 4 cm. Vzniklé ravioli povaříme v dostatečném množství osolené vody. Když jsou al dente, vyjmeme je děrovanou naběračkou a promícháme na pánvi s rozpuštěným máslem a šalvějovými lístky. Podáváme posypané parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka