Pudink „Italia“ - recept cpt. Cooka
5 porcí:  50 dkg makarónů nebo makaronetek, 50 dkg špenátu čerstvého (nebo polovina mraženého), 1 dl smetany (mléka), 10 dkg másla, 2 lžíce parmazánu do špenátového krému, 25 dkg tvarohu, 25 dkg boloňské omáčky (rajské omáčky s mletým masem), 5 dkg parmazánu nebo gruyéru, sůl, 1/2 lžíce moučkového cukru, muškátový oříšek
Pudink “Italia“ obsahuje tři přísady, zelenou, bílou a červenou, které odpovídají barvám na italské vlajce. S trochou fantazie se může u těstoviny docílit prakticky jakékoliv požadované barvy při použití pouze přírodních složek.
1) Špenátový krém: Špenát pečlivě očistíme a opláchneme, necháme povařit asi 10 minut, necháme odkapat a protlačíme lisovacím strojkem. Přivedeme k varu s polovičním množstvím mléka, polovinou másla a strouhaným sýrem. Osolíme a odstavíme.
2) Tvarohový krém: Roztěrkou zpracujeme tvaroh spolu se zbytkem šlehačky na jemný krém, přidáme cukr a špetku strouhaného muškátového ořechu.
3) Boloňská omáčka: Ohřejeme omáčku, kterou máme již připravenou.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena (“al dente“), necháme ji okapat, vhodíme do mísy a ochutíme strouhaným sýrem a rozpuštěným máslem.
Vymažeme mísu z pyrexového skla zbylým máslem. Na dně mísy rozprostřeme špenátový krém. Na špenát dáme vrstvu těstoviny, na ni tvarohový krém, přes něj další vrstvu těstoviny a nakonec boloňskou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a vložíme do trouby k osmahnutí. Podáváme v téže míse.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka