Rybí polévka s kapřími knedlíčky a mlíčím - recept cpt. Cooka
8 porcí:  5 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 l rybího vývaru, muškátový oříšek,

kapří knedlíčky: 1 plátek kapra (filet bez kůže), 1  žloutek, strouhanka, 1 stroužek česneku, majoránka, 1 střik bílého vína, sůl,

zelenina s mlíčím: 3 dkg másla, 25 dkg kořenové zeleniny, mlíčí, sůl

V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou, zasmahneme na světlou jíšku a za stálého míchání zalijeme rybím vývarem. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Necháme povařit alespoň 15 minut. Do polévky zavařujeme kapří knedlíčky a vkládáme zeleninu orestovanou spolu s mlíčím. Můžeme přidat i vnitřnosti a obrané kapří maso.
Kapří knedlíčky: kapří filet bez kůže semeleme (kutrujeme najemno), přidáme žloutky, strouhanku na zahuštění, ochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Podle potřeby naředíme a ochutíme střikem bílého vína. Vypracujeme hladké těsto, z něhož tvarujeme kuličky, které zaváříme přímo do polévky.
Zelenina s mlíčím: na másle orestujeme na jemné nudličky nakrájenou zeleninu, přidáme kusy mlíčí, krátce společně opečeme, lehce osolíme a vkládáme do polévky, necháme přejít varem a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka