Kapustová polievka zo Záhoria - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg uzeného masa, 1.5 l vody, 25 dkg kysaného zelí, 4 kuličky celého pepře, 4 zrnka nového koření, 1  bobkový list, kmín, 2  cibule, 5 dkg vepřového sádla, 2 lžíce hladké mouky, mletá paprika, 15 dkg brambor, kysaná smetana, sůl
Omyté uzené maso vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru a pokrájíme na menší kostky. Do vývaru z uzeného masa vložíme pokrájené zelí, přidáme zrnka celého pepře a nového koření, bobkový list, trochu kmínu a uvaříme. Brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, zpěníme na sádle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Do hotové zamícháme mletou červenou papriku, zalijeme trochou studené vody, dobře rozmícháme, nalijeme do vroucí polévky a povaříme 20 minut. Do zahuštěné polévky přidáme uvařené brambory, pokrájené uzené maso, zakysanou smetanu a ještě krátce povaříme. Pokud třeba, dosolíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka