Linecké koláčky - recept cpt. Cooka
1 dávka:  37.5 dkg hladké mouky 00, 12.5 dkg moučkového cukru, 25 dkg másla, 1  žloutek, 1 lžíce vlažné vody, 20 dkg rybízové marmelády na slepení
Na vál vysypeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, uděláme důlek, do kterého přidáme rozkrájené, při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky, vodu a zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Po částech odkrajujeme těsto a na pomoučeném vále rozválíme placku asi 2 mm vysokou, ze které vykrajujeme kytičky nebo kolečka. Polovinu koleček ve středu vykrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.
Hotová kolečka druhý den (hned po upečení jsou křehká a hůře se s nimi pracuje) potíráme marmeládou a slepujeme k sobě vždy plné a vykrojené kolečko.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka