Klasický bramborový salát recept cpt. Cooka
6 porcí:  60 dkg brambor, 3  vejce, 4  nakládané okurky, sůl, mletý pepř, lák z okurek, 3 lžíce majonézy, 15 dkg kořenové zeleniny, 2 lžíce plnotučné hořčice
Brambory ve slupce a kořenovou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vejce natvrdo. Oloupané brambory, zeleninu i vejce nakrájíme na menší kostičky. Přidáme majonézu, hořčici, nadrobno nasekanou cibulku a na kostičky nakrájené okurky. Osolíme, opepříme a podle chuti přilijeme lák z okurek.
Salát začneme míchat, až když máme všechny suroviny v jedné míse, a mícháme lehce, odspodu nahoru, aby se z brambor nestala lepivá kaše. Po zamíchání a případném dochucení necháme salát v lednici odležet do druhého dne.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka