Lahůdkový bramborový salát s jablkem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg salátových brambor, 10 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 3  nakládané okurky, 1  jablko, salám, cibule, majonéza, hořčice, sůl, mletý pepř, moučkový cukr, ocet, worcestrová omáčka
Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, přidáme pokud možno na stejnou velikost nakrájenou vařenou kořenovou zeleninu, okurky, kyselejší jablko, gothajský nebo šunkový salám a cibulku nakrájenou najemno. Vše lehce promícháme. Majonézu (ne lehkou!) rozředíme trochou nálevu z okurek, ochutíme pepřem, solí, cukrem, hořčicí a vše přidáme do nakrájených surovin. Promícháme a na závěr opatrně dochutíme worcestrovou omáčkou, octem, popřípadě dosolíme. Hotový salát necháme dobře vychladit a podáváme ještě týž den, co byl připraven.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka