Champ - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg brambor, 2.5 dl mléka, 1 svazek jarní cibulky, 12 dkg másla, 4 lžíce crème fraîche nebo kyselého mléka, sůl, mletý pepř
Oloupané brambory nakrájené na kostky uvaříme v osolené vodě do měkka. Vodu slejeme a brambory rozmačkáme vidličkou. Natenko nakrájenou jarní cibulku (část zelené natě ponecháme na ozdobu), mléko a polovinu másla dáme v katrolku na mírný plamen a přivedeme k varu. Povaříme 2 - 3 minuty, dokud se máslo nerozpustí a cibulka nezměkne.
Dřevěnou vařečkou vmícháme mléko do brambor a důkladně promícháme na kaši. Přidáme kyselé mléko a vyšleháme do nadýchané směsi. Prohřejeme na mírném ohni a dochutíme solí a mletým pepřem. Servírujeme v nahřátých miskách, uprostřed uděláme lžící důlek a do něj dáme rozpustit zbylé máslo. Posypeme nasekanou zelenou částí cibulek nebo pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka