Tuňákový krém - recept cpt. Cooka
1 porce:  4 dkg tuňáka, 2 cl citrónové šťávy, 3 dkg majonézy, 3 dkg šlehačky, sůl, mletý pepř,

Na obložení: hlávkový salát, citrón, rajče, 1 vařené vejce

Tuňák z konzervy se jemně rozšlehá nebo rozetře vidličkou, přidá se citrónová šťáva, majonéza a šlehačka, směs se podle chuti osolí a opepří, dobře prošlehá a nechá vychladit. Předkrm se podává v kelímku, obložený střídavě plátky citrónu, rajčat a natvrdo vařeného vejce. (Může se použít sladká i kyselá šlehačka.) Nejsou-li k dispozici kelímky, podává se tuňákový krém na talířku, na listu hlávkového salátu, s uvedeným obložením.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka