Křenová omáčka podle Tomáše Stehlíka - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 dl plnotučného mléka, 2 dl smetany, 1 plátek cibule, 2  bobkové listy, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, sůl, mletý bílý pepř, 1 hrneček strouhaného křenu
Mléko, smetanu, cibuli a bobkový list přiveďe k varu, stáhněte plamen na minimum a pomalu vařte asi 15 minut. Máslo rozpusťte na mírném plameni a přidejte mouku. Orestujte světlou jíšku (nesmí zhnědnout), pak přilijte mléko se smetanou a nechte projít varem. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte nastrouhaný křen a omáčku nechte znovu přejít varem. Sceďte přes jemný cedník a podávejte s bramborovými knedlíky z receptu <>.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka