Losos s teplým rajčatovo-bazalkovým olejem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  80 dkg lososa (velký filet, nebo asi 140 g kousky na porci), sůl, mletý pepř, olivový olej,

rajčatovo-bazalkový olej: 1/2 šálku extra virgin olivového oleje, 1  rajče, 1 hrst bazalky, sůl, mletý pepř

Předehřejte si troubu na 160 °C. Lososa položte na suchou papírovou utěrku a ochutíte solí a pepřem. Položte rybu na plech potřený olivovým olejem a pečte, dokud není maso propečené, asi 15 minut.
Mezitím zahřejte na pánvi olivový olej. Rajče rozčtvrtíte, vyříznete část se semínky a nakrájíte na proužky a následně kolmo na malé kostičky. Omytou a otřepanou bazalku srolujte a nakrájejte nahrubo. Pánev sundejte z ohně a vmíchejte rajčata a bazalku. Ochutíte solí a pepřem. Hotovou rybu položte na servírovací mísu, lžící polejte teplou barevnou směsí oleje, bazalky a rajčat. Podáváme třeba s novými bramborami uvařenými ve slupce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka