Žampionové ravioli - recept cpt. Cooka
4 porce:  68 dkg hřibů, 1/4 šálku másla, olivový olej, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 1/2 šálku vydatného vývaru, 1 hrst strouhaného parmazánu, citrónová šťáva podle chuti, 4 lžíce sekaného kopru, 8 plátků lasagní (asi 8 x 10 cm)
Očistěné menší hříbky smrkové (žampióny) nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, podle jejich velikosti. V malém hrnku rozpustíme máslo, lžíci pak dáme na pánev, zbytek ohříváme až do zhnědnutí a dáme je stranou. Ve velkém hrnci přivedeme k varu dobře osolenou vodu na těstoviny. Na pánev s máslem přidáme trošku oleje, rozpálíme a vhodíme houby. Restujeme, až chytají barvu. Přidáme utřený česnek, dochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud nejsou měkké, 4 minuty i víc. Zalijeme dobrým vývarem a ten necháme na ohni odpařit až na pár lžic. Zamícháme strouhaný sýr, zkontrolujeme chuť, případně dosolíme či opepříme. Přidáme většinu nasekaného kopru a udržujeme v teple, dokud nejsou hotové těstoviny. Čerstvé plátky těsta vhodíme do vařící vody a vaříme pár minut, dokud nejsou al dente. Vodu slejeme, těstoviny vrátíme do hrnce a promícháme s hnědým máslem. Na talíře servírujeme plátek těstovin, na něj vrstvu hub, překryjeme druhým plátkem. Pokropíme zbylým hnědým máslem, posypeme troškou sýra, položíme jeden kousek hříbku, ozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka