Parmezánový flan - recept cpt. Cooka
6 porcí:  3 šálky mléka, 3 šálky smetany, 1  bobkový list, 1 stroužek česneku, 4  vejce, 2  žloutky, 1.5 šálku strouhaného parmazánu, sůl, mletý pepř
Zapékací mističky (ramekiny) vymažeme máslem. V hrnci přivedeme k varu mléko se smetanou, bobkovým listem a oloupaným rozpůleným stroužkem česneku. Potom stáhneme z plamene, přiklopíme pokličkou a necháme 15 minut vyluhovat. Troubu si předehřejeme na 160 °C. V míse rozšleháme vejce, potom pomalu zašleháváme smetanovou směs. Přecedíme do jiné mísy, abychom se zbavili bobkového listu, česneku a také směs zjemnili, provzdušnili. Smícháme se strouhaným parmezánem. Opatrně osolíme, sýr už je sám slaný, opepříme podle chuti, nalejeme do zapékacích misek, které dáme na hluboký plech do vodní lázně a zapečeme do ztuhnutí, 35 - 45 minut. Podáváme vyklopené se salátem, zakápnuté olivovým olejem a s mlýnkem na pepř.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka