Vejce Mimóza - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  vejce, 10 dkg majonézy, hořčice, zelená petrželka, mletý pepř, sůl
Natvrdo uvařená vejce rozkrojíme na poloviny napříč a každé polovině ještě seřízneme špičku tak, aby dobře stála. Vyndáme žloutky a v hlubokém talíři vidličkou promícháme s majolkou a podle chuti s hořčicí, sekanou petrželkou, pepřem a solí. Touto směsí pak znovu naplníme bílkové pohárky. Jeden žloutek nerozmícháme s majonézou, rozdrobíme ho a zdobíme jím ostatní naplněná vajíčka. Na mísu střídavě klademe Simoniny rajské košíčky a vejce Mimóza. Obě chutě se velmi dobře doplňují.
Na jihu Francie roste keř mimóza, s malými květy střapatými jako žlutá kuřátka. Právě podle jeho květů se jmenuje tento předkrm.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka