Citrónová marmeláda - recept cpt. Cooka
1 dávka:  1 kg citrónu chemicky neošetřovaných, 1.5 kg krystalového cukru, 1.5 l vody
Citróny důkladně opláchněte a vložte do hrnce. Zalijte vodou (trochu víc, než je uvedeno v dávkování) a vařte zhruba hodinu, dokud nebudou úplně uvařené a měkké. Poté citrony z hrnce vyndejte a odměřte si z vody, v níž se vařily, potřebné množství. Když citrony vychladnou, nakrájejte je na tenké proužky. Odstraňte pecky a kousky vložte zpátky do hrnce s vodou. Přisypte cukr a míchejte tak dlouho, dokud se všechen nerozpustí. Vařte zhruba 20 až 30 minut. Poté kápněte trochu marmelády na vychlazený talířek a vyzkoušejte, jestli tuhne. Pokud ne, vařte marmenádu ještě několik minut a vyzkoušejte znovu. Marmeládu nechte vychladnout a odpočinout, poté ji rozlijte do sterilních sklenic, naplňte po okraj, zavřete víčkem a obraťte na pár minut dnem vzhůru.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka