Kachní prsa na malinách - recept cpt. Cooka
8 porcí:  4  kachní prsíčka (vykostěné, s kůží, o váze asi 35 dkg), sůl, mletý pepř, 6 lžic malinového octa, 2 stroužky česneku, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 šálek červeného vína, 2 lžíce malinového džemu nebo rybízové marmelády, 2 lžíce studeného másla, 2 hrsti malin, rukola
Kůži a tuk na horní straně kachních prs nařízneme ostrým nožem do kříže. Z obou stran je okořeníme solí a mletým pepřem. Hodně rozehřejeme velkou pánev. (Pokud se vám zdá tuku na prsíčkách moc, můžete ho nejprve část rozpustit na pánvi při nízké teplotě po dobu asi 10 minut a slít, ale rozhodně ne všechen, dělá kůžičku křupavou.) Maso zprudka orestujeme na pánvi, nejprve 7-10 minut na straně s kůží, potom 3-5 minut na druhé straně. Přeložíme na krájecí prkénko a dáme stranou. Slejeme tuk a pánev zalejeme ovocným octem a rozpustíme v něm přípečky. Minutu povaříme, redukujeme. Přimícháme drcený česnek, rajčatový protlak a posléze červené víno. Vaříme a redukujeme omáčku dalších 5 minut. Přimícháme ovocnou marmeládu. Odstavíme z ohně a po kouscích vmícháme vychlazené máslo, abychom dostali lesklou, hustou omáčku. Vhodíme část malin ohřát, část necháme na zdobení. Prsa tence nakrájíme a uspořádáme na talíře na lůžko z rukoly. Přelejeme omáčkou, ozdobíme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka