Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy - recept cpt. Cooka
12 kusů:  

těsto: 3  vejce, 8 dkg vody, 25 dkg semoliny, 25 dkg hladké mouky,

náplň: 5 dkg gorgonzoly, 5 lžic mletých vlašských ořechů,  špetka chilli, mletý pepř, sůl, 1  vejce na potření,

na podávání: parmazán, máslo, šalvěj, několik  fíků, rukola

Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké tuhé těsto. Zakryté je necháme 20 minut odležet. Celková gramáž vody a vajec by na půl kila mouky měla tvořit 200 g. Ovšem jak všichni víme, každá mouka má jiné vlastnosti a proto s vodou pracujeme opatrně, podle potřeby můžeme i trochu přidat.
Gorgonzolu nadrobíme a smícháme s ořechy, ochutíme peperoncinem (sušenou pálivou papričkou), mletým pepřem a solí. Z těsta vyválíme dvě tenké placky, zarovnáme je na stejný rozměr. Pokud máme k dispozici strojek na těstoviny, dáme mu přednost před ručním válením, je to o mnoho snazší. Na zarovnaný plát těsta klademe náplň zformovanou do kuliček, okolo nich těsto potřeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme druhým plátkem. Utěsníme a formičkou nebo nožem vykrajujeme ravioli. Vaříme je 3-4 minuty v osolené vodě.
Vařené ravioli ihned servírujeme na talíř a podáváme posypané strouhaným parmezánem, přeléváme přepuštěným máslem, v němž jsme nechali rozvonět lístky šalvěje, doplníme čerstvými fíky nakrájenými na klínky a lístky rukoly.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka