Pepper steak - recept cpt. Cooka
4 porce:  4  bifteky, 2 lžíce zeleného pepře ve slaném nálevu, 1/4 šálku červeného vína nebo silného černého čaje, 1/2 šálku hovězího vývaru, 1/2 šálku crème fraîche, sůl
Maso před přípravou necháme odpočinout asi 20 minut při pokojové teplotě. Ze zeleného pepře slejeme nálev a kuličky dáme máčet do červeného vína, to později také slejeme, pepř propláchneme a trochu podrtíme v hmoždíři. Rozpálíme grilovací pánev na vysokou teplotu, trochu ji posolíme a maso na ní osmažíme z obou stran, stupeň propečení volíme podle vlastní představy. Potom ho odložíme na prkénko dojít. Vývarem rozpustíme v pánvi přípečky a na prudkém plameni ho rychle redukujeme, asi 2 minuty. Potom snížíme teplotu a přidáme pepř a smetanu. Steaky můžeme vložit zpět do pánve a z každé strany v ní jednou otočit. Přeložíme maso na teplé talíře a přelijeme omáčkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka