Porra - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg bílého chleba, 40 dkg rajčat, 1  zelená paprika, 4 stroužky česneku, 3/4 šálku extra virgin olivového oleje, sůl, 1.5 lžíce červeného nebo bílého vinného octa,

na zdobení: 2  vejce, 10 dkg sušené šunky, tuňák ve vlastní šťávě

Porra je verze studené polévky z oblasti města Antequera, centra Andalusie. Tvrdý bílý chléb bez kůrky namočíme ve vodě a vymačkáme. Rajčata rozčtvrtíme, zelenou papriku rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme semínek, česnek oloupeme a rozdrtíme. Všechny suroviny důkladně rozmixujeme na hustý krém. Ten důkladně vychladíme a podáváme v miskách, porce zdobíme nasekaným vajíčkem natvrdo, drobně nakrájenou sušenou šunkou a konzervovaným tuňákem nadrobeným na lupínky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka